MBVDN nieuws

Afgelopen week zijn er zowel bij de boten als bij de trucks wedstrijden gevaren. Bekijk de uitslagen op de betreffende pagina's en lees hieronder een kleine samenvatting.

zondag 31 mei Schaal:

Het slechte weer dat was voorspeld ('s middags nog flinke buien met wind) bleef 's avonds gelukkig uit en was het al met al nog best goed vaarweer. Het was eerst wat miezerig weer, maar na 20.00 uur werd het al gauw steeds droger, en voer bijna iedereen verder met droog weer. Het was op zich ook niet koud. Af en toe nog een windvlaag maar ook dat werd steeds minder. Gelukkig waren we voor het (sneller) donker werd al klaar. 

 

Donderdag 4 juni Schaal:

Dit keer hadden we zeer goed vaarweer, een graad of 21, en snel afnemende wind met bijna glad water. Ondanks dat zijn de vaarpunten toch niet zo hoog voor een aantal, zodat er weer wat verschuivingen hebben plaats gevonden in het tussenklassement. Een aantal zitten nog dicht bij elkaar!

 

Donderdag 18 juni Schaal:

We zitten nu in juni alweer halfweg de wedstrijden, maar dit keer was het toch best fris aan de waterkant met een stevige wind en hooguit een graad of 15. Het scherm met daarop het te varen parcours woei zelfs door een windvlaag in het water! En we waren nog niet eens begonnen... Gelukkig hadden we deze met de dreghaak al weer relatief snel te pakken. Daarna is het scherm toch maar even vast gezet door 2 blokjes beton eraan te binden.Tevens is die avond het tilframe om de boten in en uit het water te tillen bij een hoekpunt door Joop oude Heuvel weer aan elkaar gesoldeerd. Zo kon het tijdens de wedstrijd alweer goed dienst doen!

Een aantal waren er niet vanwege vakantie, waardoor anderen de kans kregen weer wat punten in te halen. Henk lijkt de weg naar boven gevonden te hebben, elke wedstrijd worden de punten vooralsnog steeds wat meer. Reinhard kwam die avond met de Wolf het beste voor de dag al was het moeilijk te zien, zo'n marineschip in camouflagekleuren bij dit bewolkte weer en de ruwere golfslag! Met de Havenboot 56 had hij echter een complete offday. Maar goed, de slechtste wedstrijden gaat er toch uiteindelijk vanaf.