MBVDN nieuws

De 1e schaalwedstrijd is inmiddels gevaren, en hebben zich 2 vaarders gemeld die vorig jaar nog niet meededen, altijd een goed teken! Een aantal kon ook niet, maar die zullen in de komende wedstrijden wel gaan instromen. Voor iedereen was het weer wennen, en de niet zo gevorderde vaarders werden wel even geholpen door de andere vaarders zodat ze toch door het parcours geraken.  Met dit soort wedstrijden leer je je boot steeds wat beter kennen, wat ook bij het vrije varen weer ten goede komt. Andersom geldt het natuurlijk ook, maar een wedstrijd varen is dan toch even nét iets anders. Maar dat is het leuke ervan. Soms gaat het gewoon best goed, en de andere keer weer ‘s wat minder.  Maar dat heeft iedereen wel. Til er niet te zwaar aan, we varen toch voor ons plezier, niet?

Meestal zijn er wel wat technische probleempjes met motor, koppeling of vaaraccu, water in de boot, etc. maar dit keer viel het heel erg mee; We hadden alleen een niet geladen zender, maar dat was met dit type zender snel verholpen door 8 penlight batterijen!  

Het was overdag al goed en warm weer, maar voor de avond werd regen en onweer voorspeld... Met een beetje geluk zouden we het gaan redden! We begonnen vroeg, maar de buien kwam toch wel naderbij en met een 3e scheidsrechter op het laatst er nog even bij hadden we dan toch alle vaarders op tijd voor de regen binnen. Met het uithalen van de sluis en dok vielen de 1e druppels al, en eenmaal binnen ging het later dan echt hozen!

Dan de uitslagen:

A klasse:                                                                         B klasse:      

 1. Klaas             Southampton     124 pnt                  1. Joop OH           S 100       99  pnt

2. Hannes          Hydrograaf          122 pnt                  2. Johnny              P3            97  pnt

3. Berend Jan   Felix                     113  pnt

4. Minne             Atlantic                104  pnt

5. Henk              Kugelbake          101  pnt

6. Reinhard       Havenboot 56      89  pnt

7. Lodewijk       Marie Astrid           85  pnt

 

 Bekijk ons agenda voor de wedstrijd data.