Wedstrijd regelement trucks 2016

Er worden dit jaar 6 wedstrijden gereden, plus 1 inhaalwedstrijd.

Alle 6 wedstrijden tellen mee voor het clubkampioenschap.

Het inschrijfgeld  per wedstrijd per deelnemer is 2 Euro. Het inschrijfgeld voor de 6 wedstrijden mag ook in een keer worden betaald. Dit kan alleen bij de eerste wedstrijd van het jaar.

Per wedstrijd wordt er 1 heat gereden. Deze mag van te voren worden bekeken.

De inhaalwedstrijd mag worden verreden als de deelnemer minimaal 1 wedstrijd heeft gemist.

Elke deelnemer mag met z’n eigen truckcombinatie de wedstrijden rijden. Als men met een truck combinatie met extra functies begint moet de deelnemer  deze functies aan laten tijdens de gehele wedstrijd.

De truck combinatie moet een minimale lengte hebben van 100  cm.

Als de deelnemer een truck combinatie heeft met een  flatbed, dieplader of een andere combinatie zonder opbouw. Dan is de deelnemer verplicht een niet transparante lading te maken met de minimale maten  Lengte 20 cm. , Breedte 18 cm., hoogte 18 cm.  Deze lading moet zo ver mogelijk naar achteren op de flatbed, dieplader of een andere combinatie zonder opbouw worden geplaatst.  De deelnemer  mag met een in aanbouw zijnde truck ( trekker) meedoen mits de cabine in welke staat dan ook erop zit en met een chassis cabine moet er ook weer lading op zitten, zoals eerder genoemd.

De te rijden onderdelen blijven het gehele jaar gelijk, maar de volgorde van de onderdelen zijn per wedstrijd verschillend. Voor aanvang van het jaar kunnen de onderdelen worden aangepast. Dit wordt bekend gemaakt op de ALV.

De punten telling blijft het hele jaar gelijk.

Het jurylid zal naast de deelnemers blijven staan tijdens de wedstrijd.

Tijdens ( het aantal keren insteken) en na de wedstrijd zullen de strafpunten worden geteld.

Het moet tijdens de wedstrijd rustig zijn en de deelnemer mag niet worden afgeleid tijdens zijn wedstrijd.

Wie na 6 wedstrijden ( + inhaalwedstrijd) het hoogst aantal punten heeft is clubkampioen en zal dan ook gehuldigd worden op de jaarlijkse feestavond. De overige deelnemers krijgen uiteraard ook een prijs met daarop hun behaalde plaats binnen het clubkampioenschap.

Met vriendelijke groet,  De truckcommissie.